Obavijesti

25svi2024

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže 6. lipnja u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici u Pakracu (kompleks kurije Janković) na promociji knjige Kreativno izražavanje emocija, predavanju i radionici autorice Tene Duran, spec. art. therap.

Djeca su često poput malih spužvi koje upijaju svijet oko sebe, uključujući i složene emocije koje ih okružuju. No, kako ti mali umovi procesuiraju te emocije? Kako ih izražavaju? Kako ih razumiju? Ova pitanja postaju ključna u procesu emocionalnog razvoja, a upravo o njima duboko promišlja Tena Duran, univ. spec. art. therap., sveučilišna specijalistica muzikoterapije, u svojoj knjizi Kreativno izražavanje emocija.

U knjizi se ističe važnost početnog učenja o emocijama od najranije dobi. Djeca se neprestano suočavaju s nizom emocija, ali često im nedostaje
rječnik ili razumijevanje kako ih prepoznati i izraziti na zdrav način. Ova knjiga postavlja temelje za takvo učenje, pružajući djeci alate i tehnike za suočavanje s emocijama poput ljutnje, tuge, straha i sreće. U svijetu u kojem su emocije često stigmatizirane ili minimizirane, važno je stvoriti prostor za njihovo istraživanje i izražavanje, a u tom procesu upravo nam umjetnost može pomoći kao moćan i efektan alat. Kroz svoje bogato iskustvo i znanje o muzikoterapiji, autorica kroz knjigu otkriva kako umjetnost može poslužiti kao kanal za kanaliziranje i filtriranje emocija.

Jedna od ključnih poruka knjige je da su sve emocije prirodne i važne, te da je njihovo prihvaćanje ključno za emocionalno blagostanje. Djeca će kroz različite primjere i konkretnu praksu naučiti kako prepoznati, procesuirati i izraziti svoje emocije na konstruktivan način – i to kroz umjetnost. Ova vještina postaje temelj za razvoj emocionalne inteligencije, koja je ključna za uspjeh u svim aspektima života.

 

14ožu2024

Otvorena je izložba radova djece našeg Dječjeg vrtića u prostoru Muzeja grada Pakraca pod nazivom “Moj Pakrac”.  Zahvaljujemo se na velikom odazivu prilikom otvorenja izložbe i svima koji su sudjelovali u organizaciji. Izložbu radova možete posjetiti do 15. travnja svakim radnim danom; ponedjeljkom, srijedom i petkom do 16:00, a utorkom i četvrtkom do 19:00 sati.

 

22velj2024

Dragi roditelji,

pozivamo vas na uvodnu radionicu iz ciklusa programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno i mi” koji je namijenjen roditeljima djece predškolskog uzrasta (3-6 godina).

Program se odvija u organizaciji Obiteljskog centra, Područne službe Požeško-slavonske. Zahvaljujući njihovoj inicijativi, u našem se gradu po prvi put održavaju radionice „Rastimo zajedno“! Program se provodi uz podršku Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi se diljem Hrvatske i roditelji koji su sudjelovali u njemu procjenjuju da im je program bio od velike pomoći u prevladavanju izazova svakodnevnog roditeljstva.

O čemu se radi?

Glavni cilj programa je osnaživanje roditeljskih kompetencija. Kroz stvaranje ugodnog, poticajnog i podržavajućeg okruženja, roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima dobivaju jedinstvenu priliku za razmjenu roditeljskih briga i razgovor o idejama i načinima na koje žive svoje roditeljstvo. Kroz program upoznaju sebe kao roditelja, uče prepoznavati učinkovite načine nošenja s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Program se sastoji od 15 radionica koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od 2 sata. Tijekom svake radionice za roditelje, istovremeno se u prostorima vrtića održavaju i radionice s djecom. Radionice s djecom pružaju djeci priliku za učenje i razvoj socijalnih vještina i psihološke otpornosti kroz igru. Posljednjih pola sata posvećeno je posebno osmišljenim zajedničkim igrama roditelja s djetetom koje pomažu graditi njihovu dublju povezanost i pozitivan odnos.

Radionice provode posebno educirani voditeljski timovi za podršku roditeljstvu i ranom razvoju djece. Voditeljice radionica za roditelje su Mirjana Jugović, dipl. soc. radnica i Sonja Paprić, odgojiteljica, univ.spec.iur. Radionice za djecu vodit će Sanja Samardžija, dipl. psiholog-prof. i Mislav Gojo, mag. act. soc.

Uvodna radionica za zainteresirane roditelje će se održati početkom ožujka na jasličkoj strani centralnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak, Matice hrvatske 13b, Pakrac (točan datum početka dogovorit ćemo nakon zatvaranja prijava). Radionice su za roditelje BESPLATNE!

Prijave su otvorene do 1. ožujka 2024. Prijaviti se možete telefonski, na broj 034 411 217 (DV Maslačak), ili na e-mail adrese stručnih suradnika vrtića:
maslacakpedagog@gmail.com
psiholog.maslacak@gmail.com

Više o programu možete pronaći na poveznici: https://www.rastimozajedno.hr/rastimo-zajedno-i-mi/o-radionicama-rastimo-zajedno-i-mi/

Informativni letak možete preuzeti ovdje.

rastimo zajedno i mi

Komentari roditelja koji su završili ovaj program radionica u Požegi:

„Ovo je jako veliki poticaj za roditelje, jako velika podrška i lijepo je da imamo mogućnost upoznati ljude koji imaju neke sličnosti s nama“.

„Pronašla sam snagu za dalje, za ići naprijed kad je najteže“.

„Kroz zajedništvo ove „male ekipe“ shvatila sam da nisam sama“.

„Radionicu preporučujem svima, a posebno onom roditelji koji misli da „ne može“. Hvala vam za savjete i podršku“.

 

 

10sij2024

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce nudi svim roditeljima podršku u obliku besplatnih radionica i edukacija u sklopu projekta “Zdrave navike za poticajne obitelji”.  Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade za period od 1.9.2023. – 31.8.2024. godine.

Cilj im je podržati zajednički rast roditelja i djece, pružiti siguran prostor za usavršavanje roditeljskih vještina, osnažiti roditelje kako bi svojim pozitivnim utjecajem potaknuli zdrav razvoj djeteta i uspostavili zdravu, poticajnu obiteljsku sredinu.

Kao podršku roditeljima i djeci, nude sljedeće besplatne aktivnosti:
  • Online edukacije i uživo za roditelje “Zdrave navike za zdrave obitelji” – ciklus od 4 radionice
  • Individualno i partnersko savjetovanje za roditelje – uživo i online
  • “Klub za roditelje i djecu od 1 do 5 godina” – ciklus od 10 radionica – uživo u Zagrebu (Albaharijeva 2)
  • “Fitness za roditelje i bebe od 3-18 mjeseci” – ciklus od 5 radionica – uživo u Zagrebu (Albaharijeva 2)
O projektu možete više pročitati na web stranici Sunca: https://www.ti-si-sunce.hr/radionice-za-djecu-predskolske-dobi-i-roditelje/
Prijave šaljete putem Online prijavnice, najkasnije do 15.01.2024. godine: https://forms.office.com/e/1Q5SM60dnS

 

25pro2023

Sretan Božić i sve najbolje u novoj godini žele vam djelatnici i djeca Dječjeg vrtića “Maslačak” Pakrac!

Skip to content